はじめまして、Atelier ヶ/ke です。

EVENT : Open Monumentendag 13. Sep. 2020

Opendeurdag

In deze inspirerende architectuur delen we de passie voor het creëren en maken we, op zijn 100ste verjaardag, een Belgisch -Japans ontwerp & ambachten atelier. De toekomstige herbestemming refereert naar de historiek van het gebouw: De smidse en de ijzerwinkel.

Hoewel er na WOI, in 1920, meestal traditioneel werd heropgebouwd kon Huib Hoste op deze plek één van de eerste modernistische gebouwen in België verwezenlijken.
Dankzij zijn sterke wil, zijn passie voor nieuwe materialen en bouwmethodes, voor open dynamische ruimtes, voor licht en kleur, maakte hij samen met de bouwheer, Maria Planque, een sterke ondernemende vrouw (in 1920 weliswaar!) die een nieuw soort architectuur toeliet, deze prachtige ruimte.
Zijn terugkeer uit Nederland bracht de geest van ‘DE STIJL’ mee naar België en een abstracte compositie van gekleurd glas siert in de voormalige ijzerwinkel het bovenlicht*.

Dank aan:
Alle bezoekers die interesse toonden in het gebouw, zijn verhaal, de nieuwe bestemming en ons toekomstig project.
Wie in de toekomst op de hoogte wil blijven en geinteresseerd is in samenwerking met studio Koboke, ons ontwerpatelier, heel graag een berichtje.
Bezoek kan:
Nog steeds, voornamelijk in het weekend, na afspraak.
Oneindig veel dank ook:
Aan alle lieve mensen voor zo veel hulp !!